Het Venster

Wie zijn wij?

"Zorg voor ontwikkeling"; precies waar wij voor staan. Jij, de cliënt, en jouw wensen op het gebied van begeleiding en ondersteuning staan centraal. Jouw leven staat centraal!
Iedere medewerker van Het Venster beschikt over een grote mate van kennis en ervaring op het gebied van ASS en AD(H)D. Kennis en ervaring die we combineren met creativiteit, flexibiliteit, en veel enthousiasme!
Om zo aan te sluiten bij het leven en de belevingswereld van de cliënt, van jou. Samen onderzoeken we de mogelijkheden en motivatie om tot ontwikkeling te komen: Welke vaardigheden bezit je al en waar liggen nog mogelijkheden? We streven daarin zoveel mogelijk samen te werken met jouw netwerk.
Net zoals iedere cliënt uniek is, bestaat ons team uit verschillende mensen met hun eigen krachten, kennis, motivatie, en persoonlijkheid. Zo zorgen we dat we perfect kunnen aansluiten bij jou, de cliënt, en samen tot ontwikkeling kunnen komen.
Jouw ontwikkeling, onze zorg.

Samenwerken met jouw eigen netwerkKirsten Aelmans

Beauty begins the moment you decide to be yourself.
Kirsten werkt bij Het Venster als ambulant begeleidster en woonbegeleidster.

Ze doet dit werk omdat het haar voldoening geeft om samen met cliënten aan doelen te werken die waardevol zijn voor hun verdere toekomst. Kirsten stelt de client centraal.
Cliënten en collega’s ervaren bij Kirsten haar houding vaak als ontwapenend, waardoor moeilijke gesprekken een lagere drempel hebben. Hierin is gebruik van humor en zelfspot een kracht van haar. Zij heeft een open houding, oordeelt niet en is geduldig.

Het inspireert Kirsten enorm als zij mag zien waar onzekerheden liggen en iemand zichzelf durf te zijn.

Werkt bij ons sinds 2012.

Remco Ariëns

Inzetten op kracht!

Remco werkt bij Het Venster als coördinator Woonbegeleiding, woonbegeleider en ambulant begeleider. Hij helpt cliënten graag op weg bij en naar zelfstandig wonen en leert hen daarbij vaardigheden waar ze daadwerkelijk voordeel van hebben.

Door zijn directe en eerlijke communicatie is hij duidelijk in het contact met cliënten, collega’s en andere hulpverleners. Aanpakken van problemen, of deze nu ad hoc opgelost moeten worden of op langere termijn, is voor Remco dagelijkse kost, waarbij de client altijd centraal staat. Remco laat zich inspireren door het enthousiasme van ons team, de cliënten en het denken buiten de gebruikelijke kaders. Hij geeft zijn volle inzet en verwacht dit ook van de mensen om hem heen, met passie voor waar hij voor staat.

Werkt bij ons sinds 2005.

Stefan Beljaars

Like car accidents, most hardware problems are due to driver error!

Stefan werkt bij Het Venster als ICT’er. Hij voert dit werk met plezier uit, vanuit zijn persoonlijke interesse voor techniek en het feit dat hij “n00bs” verder kan helpen in de digitale wereld. Met deze werkzaamheden heeft Stefan een belangrijke rol bij het creëren van de juiste (ICT) randvoorwaarden, waardoor collega’s zo goed mogelijk hun werk uit kunnen voeren.

Stefan zijn kracht is zijn intelligentie, sterk analytisch vermogen, logisch denken, hij is geduldig en betrouwbaar. Tevens kan hij ingewikkelde zaken helder en simpel uitleggen. Doordat Stefan zijn lat dusdanig hoog legt, wordt hij constant uitgedaagd. Zijn inspiratie? Hij is er van overtuigd dat ICT altijd beter kan!

Werkt bij ons sinds 2015.

Naomi van Bladel

Meer informatie van en over Naomi volgt op termijn.
Werkt bij ons sinds 2019.

Stephan van den Born

Meer informatie van en over Stephan volgt op termijn.
Werkt bij ons sinds 2020.

Rachel van der Dennen

Meer informatie van en over Rachel volgt op termijn.
Werkt bij ons sinds 2020.

Vivienne van Dieten

They did not know it was impossible so they did it.


Vivienne werkt bij Het Venster als ambulant begeleidster en woonbegeleidster.

Zij werkt graag met cliënten en ondersteunt hen om hun doelen te behalen. Samen een uitdaging aangaan is het leukste aan het werk, waarbij Vivienne de cliënt weet te prikkelen om uit zijn comfortzone te stappen. Door middel van zichzelf te blijven en aan te sluiten bij hun wensen kunnen bergen worden verzet!

In haar werk zet Vivienne tevens haar sportieve kwaliteiten in.

Werkt bij ons sinds 2015.

Tim Dijkstra

Ervaring is kracht

Tim is onze leerling binnen Begeleid Wonen, hij volgt de opleiding Persoonlijk Begeleider specifieke doelgroepen.

Tim wil cliënten graag de ontwikkeling laten doormaken om op eigen benen te staan, zodat ze hun kracht kunnen toepassen in de maatschappij. Tim maakt in zijn begeleiding gebruik van zijn talenten: het begrijpen en meevoelen met de cliënten. Iedereen verdient het volgens hem om zichzelf te mogen en kunnen zijn.

Werkt bij ons sinds 2018.

Claudia van Hal-van Beurden

Mogelijkheden = Motivatie & Motivatie = Mogelijkheden

Claudia werkt bij Het Venster als ambulant begeleidster, tevens voert zij administratieve taken uit. Ook bij deze laatste taak komen haar kwaliteiten goed van pas: Zij werkt gestructureerd, geordend, planmatig en bewaart het overzicht. Tevens heeft zij een groot verantwoordelijkheidsgevoel.

Zij wordt door collega’s en cliënten gezien als accuraat, behulpzaam, doelgericht, rationeel, positief kritisch betrokken en meedenkend.
Ontwikkeling inspireert haar in de breedste zin van het woord. Zij zoekt graag naar een passende manier om een bijdrage te kunnen leveren aan ontwikkeling van anderen en hun systemen. Hierbij is de zoektocht naar talenten en kwaliteiten een mooi en altijd uniek proces, waar zij ook zelf in blijft leren.

Claudia ziet ‘mensenwerk’ als samenwerken. Samen kansen creëren, deze aanpakken en zo samen werken aan persoonlijke groei.

Werkt bij ons sinds 2005.

René Huigen

Zorg voor ontwikkeling

René is directeur van Het Venster en Woonbegeleiding, lid van het bestuur van de ZorgCoöperatie Brabant, pedagogisch medewerker, maar vooral onze collega. Hierin zit ook zijn talent verscholen om altijd aan te sluiten bij de persoon die hij voor zich heeft. René is ondernemend, oplossingsgericht en kan mensen als geen ander inzetten vanuit hun kracht, met aandacht voor de mens.

René is met deze houding bepalend voor de positieve sfeer binnen Het Venster. Hij straalt vertrouwen uit naar zijn collega’s waardoor zij optimaal gebruik kunnen maken van hun kwaliteiten en mogen groeien.

Zelf laat hij zich graag inspireren door de kleine dingen waar het in zit: daar waar hij zelf van over heeft, kan een ander enorm mee geholpen zijn!

Werkt bij ons sinds 2003.

Michiel van den Hurk

Michiel werkt bij Het Venster als coördinator Zorg en ambulant begeleider omdat hij graag met mensen werkt en bij Het Venster kan dit op een enorm gevarieerde manier.

Michiel is sterk in het snel zien waar het probleem ligt en dit (op een humoristisch manier) duidelijk maken om vervolgens snel tot een oplossing te komen. Deze kwaliteit zet hij in bij de kennismakingsgesprekken met nieuwe cliënten, om deze vervolgens goed te matchen aan een van de collega’s.

Inzicht geven, en daardoor anderen vooruit helpen, zowel cliënten als collega's en natuurlijk delegeren horen tevens bij zijn kwaliteiten. Hij laat zich in zijn werk inspireren door cliënten en collega’s te zien groeien in wat ze doen. Vooruit gaan en plezier hebben, maken dat hij nog harder werkt!

Werkt bij ons sinds 2006.

Maartje Kok

Maak gebruik van je kwaliteiten!

Maartje is werkzaam bij Het Venster als ambulant begeleidster en woonbegeleidster. Zij biedt in gezinnen ouderbegeleiding.

Maartje werkt bij Het Venster omdat zij een enorme prater is, alles wil analyseren en mensen het liefst ondersteunt in het beste/leukste in zichzelf naar boven te halen. Zij maakt in haar begeleidingen gebruik van haar humor en positieve kijk op het leven. Zij zet regelmatig haar kennis met betrekking tot mindfulness in om stress in gezinnen te verlagen.

Maartje sluit makkelijk aan bij cliënten en vindt het leuk om op een coachende manier erachter te komen wat iemand voor zichzelf kan doen om het leven aangenamer te maken! Dit realiseert zij samen met de cliënt door aandacht te besteden aan het duidelijk krijgen van verwachtingen en aannames te checken.

Werkt bij ons sinds 2008.

Ilse Martin van de Runstraat

Creëren in en met zorg

Ilse is vanaf het begin betrokken bij de oprichting van Het Venster en ook al geruime tijd mede-eigenaar. Tevens is zij sinds 2016 lid van het bestuur van de ZorgCoöperatie Brabant.

Dagelijks voert zij samen met collega’s diverse taken met ontzettend veel plezier uit en is zij binnen het team actief als ambulant begeleidster.

Ilse werkt bij Het Venster omdat mensen leuk zijn en nooit hetzelfde! Zij is reëel ingesteld: gelukkig is zij ook niet perfect en kan zij dit moeiteloos uitdragen in het contact met cliënten en collega’s. Hiermee creëert zij een prettige sfeer in de begeleidingen die zij biedt. Ontwikkelen en leren is soms moeilijk en kan spannend zijn, maar met wat humor laat zij mensen merken dat het ook leuk kan zijn, waardoor de ervaring tot ontwikkeling en leren een positieve wordt. Van iedereen die je tegen komt kun je leren, je hoeft het alleen te leren herkennen!

Werkt bij ons sinds 2005.

Marlous de Nijs

Je kunt meer dan je zelf denkt.

Marlous werkt bij Het Venster als ambulant begeleidster en woonbegeleidster om te zien hoe mensen krachtiger worden, groeien en dat zij daar een aandeel in mag hebben.

Marlous houdt van aanpakken en zij is resultaatgericht. Deze eigenschappen komen goed van pas in de begeleiding, evenals haar nuchtere houding. Zij is goed in het onderscheiden van hoofd- en bijzaken: wat is voor jou belangrijk en wat heb je nodig om verder te kunnen?
De rust die zij uitstraalt helpt cliënten verder te komen.

In haar werk laat zij zich inspireren door haar collega's, staat open voor feedback en kan waar nodig relativeren.

Werkt bij ons sinds 2012.

Bart van Otterdijk

Probeer niet iemand anders te zijn, wees gewoon jezelf.

Bart werkt bij Het Venster als ambulant begeleider en als woonbegeleider.

Lange tijd is hij op zoek geweest naar zijn talenten, naar wat hij wilde worden als hij later groot zou zijn. Bart is inmiddels groot maar hij is erachter gekomen dat dit niet automatisch betekent dat je dan "opeens" wel alle antwoorden hebt.

Tijdens zijn zoektocht is hij via omzwervingen in het sociaal domein terecht gekomen bij Het Venster. Pas hier is Bart gaan beseffen waar het om gaat; klaar staan voor anderen die hulp nodig hebben, maar dit niet doen door alles vóór ze te beslissen maar door sámen met ze te ontdekken wat hún talenten en drijfveren zijn. Dit doet hij door iedereen serieus en met aandacht te benaderen. Iedereen heeft kwaliteiten en valkuilen, deze leren zien en leren accepteren maakt dat je jezelf als waardevol persoon gaat zien.

Werkt bij ons sinds 2015.

Linda Philippart

It always seems impossible until it’s done!

Linda werkt bij Het Venster als ambulant begeleidster, woonbegeleidster en administratief medewerkster.

Zij vindt werken met mensen gewoon het allerleukste wat er is! Linda is een hardwerkende, zorgvuldige, zorgzame, leergierige collega met humor, daarnaast heeft zij een natuurlijke aanleg om zaken te kunnen ordenen en structureren.

Linda kan moeiteloos aansluiten bij cliënten, omdat zij vanuit oprechte interesse en betrokkenheid het contact aan gaat. Ook bij ouders vindt zij deze aansluiting waardoor zij het gehele systeem ondersteund.

Haar talenten komen goed van pas in het contact met collega’s en cliënten: enthousiasme, humor en relativeringsvermogen zorgen voor een positieve werkrelatie. Het inspireert haar wanneer cliënten stappen zetten en daar zelf enorm blij van worden.

Werkt bij ons sinds 2012.

Marco van Rietschoten

Inzetten op kracht!

Marco werkt bij Het Venster als coördinator Woonbegeleiding, woonbegeleider en als ambulant begeleider.

Het kunnen helpen en ondersteunen van onze cliënten en collega's geeft hem veel voldoening, bovendien kan hij er erg van genieten als hij mensen ziet ontwikkelen en zo het beste uit zichzelf ziet halen.

Met zijn positieve blik, ook als het even wat minder gaat, coachende houding en waar nodig het directief sturing kunnen geven aan bepaalde processen, maakt dat Marco zijn taken als coördinator en ambulant begeleider goed kan combineren. Marco kijkt in het contact met cliënten en collega’s naar mogelijkheden in plaats van naar onmogelijkheden.

Wat hij goed heeft onthouden en nog dagelijks inzet is de boodschap van een hockeycoach: “Je kunt je beter concentreren op zaken die goed gaan en die beter maken, dan je te focussen op zaken die niet goed gaan en deze proberen op een middelmatig niveau te krijgen”.

Werkt bij ons sinds 2006.

Birgit Roefs

Meer informatie van en over Birgit volgt op termijn.
Werkt bij ons sinds 2020.

Jolanda van Rooij

Als de wind van verandering waait, bouwen sommige mensen muren en anderen windmolens.

Jolanda is onze kwaliteitsfunctionaris en aandachtsfunctionaris kindermishandeling en huiselijk geweld.

Jolanda is ouderbegeleidster. Zij werkt bij Het Venster omdat zij voldoening uit het werk en de contacten met collega’s haalt, het leuk vindt om zich te verdiepen in hoe we ons werk zo goed mogelijk en mogelijk nog beter kunnen doen en omdat zij altijd op wil komen voor kinderen/ mensen met wie het minder goed gaat.

Jolanda is in contact met haar collega’s en anderen open en enthousiast, sterk in het analyseren van zaken en verdiept zich graag in onderwerpen die te maken hebben met de bedrijfsprocessen. Zij weet deze kennis perfect over te brengen aan collega’s of andere medewerkers in de zorg. Zij laat zich inspireren door mensen die oprecht om elkaar geven en hun best doen voor elkaar.

Jolanda is tevens kwaliteitsadviseur bij Van Rijn Bewindvoering waar ze gezien wordt als een vriendelijk, doortastend en kritisch persoon.

Werkt bij ons sinds 2008.

Esmee de Ruiter

Meer informatie van en over Esmee volgt op termijn.
Werkt bij ons sinds 2020.

Lars Sonnemans

Denk in mogelijkheden.

Lars werkt bij Het Venster als ambulant begeleider en woonbegeleider.

Elke dag is een nieuwe uitdaging voor hem waarin hij altijd aansluiting weet te vinden bij de belevingswereld van de cliënt. Zelfs met cliënten welke in eerste instantie lastig benaderbaar lijken, vindt Lars uiteindelijk een weg naar contact, een werkbare relatie. Lars zet hier onder andere zijn kwaliteiten rust, optimisme en humor voor in.

Het mooiste is om te zien hoe een cliënt zijn weg vindt naar een zo autonoom mogelijke toekomst en dat Lars daar met zijn begeleiding een onderdeel van kan zijn om dat doel te bereiken.

Werkt bij ons sinds 2006.

Vincent Spoormans

Denken in mogelijkheden!

Vincent werkt bij Het Venster als Coördinator Activiteitenteam, ambulant begeleider en als woonbegeleider.

Hij gelooft dat iedereen met de juiste ondersteuning, motivatie, en een gezonde dosis humor het beste uit zichzelf kan halen en hier draagt hij graag een steentje aan bij.

Vincent gaat uitdagingen graag aan en pakt elke opdracht aan die hij tegenkomt. Hij heeft tevens een rotsvast vertrouwen in de onuitputtelijke mogelijkheid tot ontwikkeling.

Door zijn inlevingsvermogen, doorzettingsvermogen, humor, de kwaliteit om buiten (vaste) kaders te denken vindt hij gemakkelijk aansluiting bij cliënten. Vincent is sterk in het creëren van een goede sfeer en relatie met een cliënt waarin de cliënt zichzelf optimaal kan ontwikkelen en het beste uit zichzelf kan halen. Het inspireert hem om te zien wanneer jongeren en/of het hele systeem stappen maken en dat je hiervoor een grote glimlach terug krijgt.

Werkt bij ons sinds 2008.

Imke Stribos

Er is altijd motivatie en wanneer er een wil is: is er een weg

Imke werkt als ambulant begeleidster en woonbegeleidster omdat zij het mooi vindt om mensen en hun systemen (gezin, werk, school) meer in hun kracht te zetten, waardoor dingen lukken die anders energie en frustratie blijven kosten.

Imke sluit bij de cliënt aan met een open vizier, rust, humor en creativiteit waarbij ze zich laat inspireren door ervaringen uit het verleden: terug kijken naar de situatie waar iemand of een gezin vandaan komt en vervolgens zien hoe ontspannen en blij diegene er nu bij zit. Tevens wordt zij binnen verschillende teams van Woonbegeleiding gezien als kartrekster, zij is daadkrachtig, betrokken en kan collega’s aansturen en coachen binnen een (crisis)situatie.

Werkt bij ons sinds 2008.

Maickel Strijbos

Elke maatschappij creëert zijn eigen aandoeningen. Een samenleving die steunt op individualisering en competitiedrift ziet een stijging in mensen die niet mee kunnen en aansluiting dreigen te missen.

Maickel werkt bij Het Venster als ambulant begeleider en woonbegeleider.

Waarom Maickel vol passie dit werk doet is omdat hij van mening is dat alle mensen kansen moeten krijgen in een wereld waar veranderingen elkaar snel opvolgen.

Zijn kracht: goed luisteren naar mensen, hen motiveren en stimuleren op een persoonlijk niveau. Uitgaande van de mogelijkheden en kwaliteiten van de betreffende persoon en ons niet richten op de beperkingen. Zorg voor ontwikkeling en aansluiten op persoonlijke groei!

Werkt bij ons sinds 2012.

Koen Teepen

Onbevooroordeelde begeleiding op gelijkwaardig niveau, daar maken wij samen mooie stappen mee!

Koen werkt bij Het Venster als ambulant begeleider en als woonbegeleider.

Koen staat bij collega’s en cliënten bekend als een rustig, analytisch persoon wie de gelijkwaardigheid zoekt in contacten en vooral denkt in mogelijkheden. Koen krijgt een goed gevoel wanneer hij anderen vooruit kan helpen in het dagelijks leven. Binnen woonbegeleiding in een beschermde setting en ambulant in een voor de cliënt bekende omgeving, namelijk als gast bij de mensen thuis.

Werkt bij ons sinds 2016.

Rik van Vught

Denk en kijk positief!

Rik werkt bij Het Venster als ambulant begeleider en woonbegeleider.

Hij haalt energie en plezier uit het helpen van cliënten met ieder hun eigen hulpvraag, waarbij hij inzet op Empowerment, dus het bekrachtigen van talenten en vaardigheden maar ook in het meedenken en coachen. Dit doet hij door het creëren van een sfeer/relatie waarbinnen een cliënt het beste uit zichzelf kan halen. Het inspireert hem als hij merkt dat een cliënt ,op ieder zijn eigen wijze, nut en zin ervaart bij zijn handelen en soms gewoon aanwezigheid.

Rik zijn talent is om elke cliënt op zijn of haar eigen manier verder te helpen door een mix van betrokkenheid, geduld en een behoorlijke dosis relativeringsvermogen. Rik gebruikt zijn creativiteit, gedrevenheid en ervaring om doelen te bereiken binnen zijn begeleidingen en ook binnen Het Venster. Dit doet hij to the point met af en toe een kritische noot, waardoor collega’s scherp blijven.

Werkt bij ons sinds 2011.

Martijn van de Wiel

Meer informatie van en over Martijn volgt op termijn.
Werkt bij ons sinds 2020.